• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Monica Cadogan (Vivre), despre concurenții de la Imperiul Leilor: Voi investi în antreprenori pregătiți și muncitori

Monica Cadogan (Vivre), despre concurenții de la Imperiul Leilor: Voi investi în antreprenori pregătiți și muncitori

Monica Cadogan (Vivre), despre concurenții de la Imperiul Leilor: Voi investi în antreprenori pregătiți și muncitori

Monica Cadogan, primul investitor anunțat la Imperiul Leilor, se bazează mult pe oamenii din jurul său pentru a avea succes în afaceri. Din postura de CEO al brandului Vivre, Monica Cadogan vine la Imperiul Leilor cu gândul să găsească oameni ingenioși și de încredere, împreună cu care să dezvolte idei geniale. 

PRO TV aduce un nou show în România, dedicat celor care au crezut mereu în ideile lor de business. Imperiul Leilor este o emisiune unde visurile prind viață cu ajutorul unor mentori cu vastă experiență în afaceri. Unul dintre acești mentori este Monica Cadogan, CEO al brandului Vivre, pe care cei care s-au înscris în emisiune trebuie să o convingă să investească în ideile lor de business.

Înainte de startul emisiunii, Monica Cadogan a dezvăluit ce așteptări are de la cei care sunt gata să-și pună pe tavă ideile geniale la Imperiul Leilor. Mai mult, antreprenoarea ne oferă câteva informații din interior, legate de cum a ajuns ea să cunoască succesul și cine i-a fost alături în această călătorie.

Nu toate ideile de business au șanse de reușită. Ce-i trebuie unei idei de afaceri să se materializeze, oricât de genială ar fi?

„Oricât de geniale și originale ar fi, ideile de business rămân doar povești atunci când nu au în spate un plan documentat, acțiunea zilnică și ambiția de a-l duce la nivelul următor. Capacitatea antreprenorului de a învăța din ieri și de a se adapta din mers pentru mâine și energia dedicată pe o perioadă nelimitată reprezintă, după părerea mea, ingrediente esențiale ale succesului în afaceri.”  

Cum a început povestea Vivre și cum ați dezvoltat acest brand?

„Principalele mele pasiuni sunt învățarea și afacerile. Undeva la sfârșitul anului 2011 am creionat împreună cu un cunoscut, care a devenit și partener în firmă, Călin Fusu, un plan pentru un nou business, urmând ca din februarie 2012 să mă dedic doar acestui vis. Proiectului i s-a alăturat un co-fondator specialist în tehnologie, Andras Nagy, și cu ajutorul lui, al echipei ce se forma și al finanțării, din aprilie 2012, am lansat ceea ce avea să devină cel mai mare magazin online de home&deco din România. Așa cum am mai spus, cred foarte mult în learning by doing, în curaj și în ambiția de a duce un plan la bun sfârșit - adică la rezultate concrete.”

Citește și: Cristian Onețiu, antreprenor cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, se alătură emisiunii Imperiul Leilor



Dacă ar fi să începeți un business în 2019-2020 care ar fi acela? Tot în domeniul home&deco ar fi?

„Cu siguranță că ar fi un tech enabled business. Aici e cel mai mare potențial de disruption. Chiar dacă deja funcționează mai multe proiecte în e-commerce, iar competiția pe fiecare nișă a crescut de-a lungul timpului, aș începe ceva nou în industria asta, dar cu un plan și o abordare diferite, adaptate realităților actuale ale pieței. Cumva nu ar fi de la zero, pentru că deja am acumulat expertiză și conexiuni.”

Ce v-ar determina să investiți într-o nouă afacere, la Imperiul Leilor: ideea de business, ingeniozitatea antreprenorului sau încrederea că va rezista în piață?

„Eu cred că doar oamenii contează și, desigur, ei pot da viață ideilor și capta încrederea. Atunci când evaluezi oamenii te uiți și la ingeniozitatea vorbitorului și la oportunitatea exterioară a pieței, dar decizia o iau din stomac, adică la nivel de valori și priorități în viață. Voi investi în antreprenori pregătiți și muncitori, cu care îmi va face plăcere să lucrez și de la care pot să învăț. În cei în care pot avea încredere că reușesc.”

Ce-i trebuie unui tânăr antreprenor înainte de a se apuca de business? În afară de bani...  

„Să fii începător reprezintă un mare avantaj, ai toate drumurile deschise și cred că este important ca tinerii antreprenori să fie pregătiți și să își dea voie să greșească - fără să dispere. O atitudine optimistă, dar corectă asupra propriilor resurse și o filozofie a perseverenței sunt necesare ca să reziști pe termen lung. Un tânăr antreprenor la început de drum trebuie să fie flexibil și să o ia de la capăt ori de câte ori este nevoie. Dacă nu va găsi calea sa, își va construi una. Și ar fi o idee bună să preia feedback de la mentori, pentru a economisi greșeli și timp!”

Ce i-ați sfătui pe românii care caută o șansă de afirmare la Imperiul Leilor?

„Să fie bine pregătiți și să participe, evident!”

Vezi și VIDEO: Cristian Onețiu, eșecul te învață te pregătește de succes

Sunteți un antreprenor de succes la 40 de ani, dar mai e ceva de admirat la dumneavoastră. Aveți 4 copii. Cum ați reușit să găsiți un echilibru în viața dumneavoastră, astfel încât să performați în business fără a vă neglija familia?

„Autodisciplina și implicarea soțului meu sunt colacul de salvare - timpul dedicat familiei este extrem de important. Întâi să existe și apoi să fie de calitate. În rest, încerc să deleg pe cât posibil evenimentele și întâlnirile cu exteriorul, în aceste situații pot implica alți colegi. Trebuie să mă implic doar unde învăț sau unde adaug valoare. În ceea ce privește timpul petrecut la birou, sunt destul de cumpătată - lucrez intens cu echipa de management și oameni cheie, 10-15 persoane, care la rândul lor multiplică în organizație viziunea. Cred în arta delegării.”

Care au fost cele mai grele momente din viața de antreprenor și cum ați scos-o la capăt? Cum v-a ajutat familia?

„Cele mai grele momente sunt cele în care ai îndoieli. Când nu știi dacă mergi în direcția corectă sau dacă ești înconjurat de oamenii pe care ți-i dorești. Mi se întâmplă relativ des să greșesc atunci când vine vorba de decizii care implică oameni. Oamenii îmi activează emoțiile și concurează cu valorile asumate. Mă atașez de cei din jurul meu, am tendința să neglijez anumite semnale de alarmă sau să amân decizii pe care ar trebui să le iau mai devreme.”

 

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni