• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Brutăria Irinei Sorescu sprijină mamele aflate în situații dificile, însă Leii nu au văzut-o ca o oportunitate de business

Brutăria Irinei Sorescu sprijină mamele aflate în situații dificile, însă Leii nu au văzut-o ca o oportunitate de business

Brutăria socială MamaPan face acum parte din Fundația „Centrul Partenerial pentru Egalitate” - vor să separe brutăria de fundație, care va rămâne însă principalul asociat. Vor să extindă afacerea în două moduri: unul este prin crearea unei zone de producție pentru produse fără gluten, iar celălalt prin mutarea afacerii într-un spațiu în care va fi magazinul și zona de producție. Următorul pas va fi francizarea brutăriei.

Irina Sorescu este președintele executiv al Fundației „Centrul partenerial pentru egalitate”, o organizație ce luptă pentru drepturile femeii. Înainte, Irina a lucrat în management timp de zece ani, tot pentru proiecte sociale.

Dincolo de proiecte precum traficul și violența împotriva femeii sau exploatarea sexuală, Irina și ceilalți membri ai fundației au dorit să ofere sprijin concret femeilor. Așa a fost fondată panificația Mama Pan, acum cinci ani, ca o modalitate de a oferi un loc de muncă sigur femeilor aflate în situații vulnerabile. Acestea sunt femei care își cresc copiii singure și se află în situații dificile de viață, nu au avut acces la educație, dar își doresc să le ofere mai mult copiilor lor. Acum brutaria are 12 angajați.

De asemenea, produsele preparate la brutăria MamaPan sunt gătite folosind rețete tradiționale, într-un mod sănătos, fără aditivi, conservanți și drojdie. Pentru prepararea pâinii folosesc maia și se elimina toata partea care tine de industrializare, obținând astfel un produs artizanal. În toți acești ani au obținut sponsorizări și au făcut donații pentru diverse cauze sociale.


Vezi în materialul video de mai sus ce decezie au luat investitorii în privința afacerii Irinei Sorescu

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni