• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Cum funcționează brățara care îi spune managerului cât de fericit e angajatul său care muncește de acasă

Cum funcționează brățara care îi spune managerului cât de fericit e angajatul său care muncește de acasă

Cum funcționează brățara care îi spune managerului cât de fericit e angajatul său care muncește de acasă

O afacere născută în pandemie le oferă angajatorilor din Marea Britanie o idee exactă despre cât de fericiți sunt angajații lor care muncesc de acasă. Brățara care monitorizează starea de fericire se poate cumpăra cu 49,95 de lire (circa 275 de lei).

O idee simplă, inspirată de nefericirea zilnică a copiilor care fac cursuri online, a ajutat-o pe Christina Colmer McHugh să creeze un dispozitiv genial. Brățara, pe care ea a botezat-o Moodbeam One, este capabilă să înregistreze starea de spirit a unei persoane și să transmită aceste date altei persoane interesate de acest lucru.

Christina Colmer McHugh spune că dispozitivul ei este foarte bun pentru companiile care vor să știe care este nivelul de satisfacție sau de fericie al angajaților care muncesc de acasă.

Companiile încearcă să stea la curent în ceea ce privește munca de acasă. Cu acest dispozitiv pot întreba 500 de angajați: Ești bine? fără să ridice receptorul”, spune antreprenoarea britanică pentru bbc.com.

Cum funcționează Moodbeam One



Realizată din silicon, brățara seamănă foarte bine cu orice dispozitiv de monitorizat starea de sănătate sau de contorizat pașii. Are două butoane, unul galben, altul albastru, cu ajutorul cărora poți transmite angajatorului un mesaj cât se poate de ferm în legătură cu nivelul de fericire conferit de mumca de acasă: galben pentru stare bună, albastru pentru stare proastă.

Pentru a funcționa, brățara are nevoie de descărcarea unei aplicații de mobil și împerecherea acestui dispozitiv. Moodbeam se încarcă prin USB și are o baterie care ține 5 zile. În aplicație, utilizatorul are acces la o sumedenie de funcții și activități, printre care adăugarea unui jurnal/agendă de activități. 

Dispozitivul poate realiza o statistică, pe zile, a stărilor de fericire/tristețe resimțite de utilizator. La aceste informații are acces și angajatorul, care poate căuta soluții de îmbunătățire a condițiilor de muncă de acasă.

În Marea Britanie sănătatea minitală a angajaților în această perioadă de pandemie este foarte importantă. Studiile realizate de Universitatea Oxford arată că angajații sunt cu cel puțin 13% mai productivi dacă sunt fericiți la locul de muncă.

Imperiul Leilor revine la PRO TV cu al doilea sezon, din 10 februarie 2021. Antreprenorii dispuși să împărtășească din experiența lor de business sunt Dan Șucu (Mobexpert), Cristina Bâtlan (Musette), Dragoș Petrescu (City Grill), Mohammad Murad (Phoenicia Group) și Bogdan Micu (Alpin Holding Corporation).

Fotografii: Profimediaimages.ro

Imperiul Leilor – Investeşte în tine!

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram pentru a afla primul tot ce e nou!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni