• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Daniela Preda, producător executiv: „Imperiul Leilor e despre idei care vor da plus valoare societății”

Daniela Preda, producător executiv: „Imperiul Leilor e despre idei care vor da plus valoare societății”

Daniela Preda, producător executiv: „Imperiul Leilor e despre idei care vor da plus valoare societății”

Din 9 februarie, ideile geniale și antreprenorii cu potențial dau testul suprem în fața celor cinci investitori de la „Imperiul Leilor”. Înainte de debutul sezonului 3, vă propunem să-i cunoașteți pe oamenii din spatele acestei emisiuni de succes.

Ce ar fi un show de televiziune fără producător executiv? Cea mai potrivită persoană pentru a răspunde acestei întrebări este Daniela Preda, care ocupă tocmai această poziție în cadrul echipei emisiunii Imperiul Leilor. Așadar, cine este Daniela Preda și cu ce se ocupă ea? Sau, poate, mai întâi aflăm ce face un producător executiv la o emisiune tv….

„Producătorul executiv este cel care trebuie să se asigure că toate ideile creative legate de emisiune sunt efectuate în cel mai eficient mod – plecând de la organizarea de program, de pregătirea înregistrărilor, filmarea propriu-zisă, perioada de postproducție, dar și gestionarea tuturor resurselor de care e nevoie la un astfel de proiect. 

De asemenea, producătorul executiv se asigură de buna desfășurare a activităților pe platou, a vedetelor și concurenților, de condițiile de desfășurare potrivite atât de pentru echipa din spatele camerei, cât și pentru cei din fața camerelor”. 

Ce înseamnă munca din spate pentru un astfel de proiect? Câți oameni sunt implicati?

„În acest proiect sunt implicate în jur de 150 de persoane, de la investitori până la doamnele care se ocupă de curățenie. Împreună cu echipa mea trebuie să planificăm zilele de pregătire, de filmare, luând în calcul toate aspectele: disponibilitatea resurselor proprii (studio, echipa tehnică, echipa de producție, de conținut, editori), obținerea resurselor adiționale, organizarea spațiul de desfășurare, tot ce ține de confortul leilor implicați, cât și realizarea unui flow propice desfășurării activității, în așa fel încât antreprenorii să nu se intersecteze cu leii”.

Ce faceți atunci când, în timpul filmărilor, se întâmpla ceva neașteptat?

„Sigur că avem momente neprevăzute în planul nostru, însă de cele mai multe ori le rezolvăm cu calm, în funcție de situația creată, împreună cu echipa formată din showrunner, regizor, production manager, ne consultăm și găsim soluții pentru fiecare situație în parte. De exemplu, dacă un concurent uită un element de decor important pentru prezentarea lui, facem tot posibilul să-i punem la dispoziție un înlocuitor”. 

Citește și: „Volker Michels, showrunner Imperiul Leilor: Pentru unii antreprenori, atingerea succesului este un proces lung, lent și dureros”

Cine se ocupă de susținătorii care vin cu participanții?

„Echipa de casting este cea care se ocupă de preluarea concurenților și a susținătorilor lor. Fiecare concurent trebuie să urmeze un protocol foarte bine pus la punct. În primul rând, trebuie să anunțe numărul de susținători care vin la platou, aceștia sunt testați pentru prevenția răspândirii COVID-19, semnează acorduri de filmare și abia apoi sunt preluați de reporterii noștri, care le explică tot ce se întâmplă la momentul lor”.

Care sunt măsurile luate în perioada aceasta, de pandemie? 

„Pentru noi, siguranța și sănătatea oamenilor sunt foarte importante, de aceea avem niște proceduri ferme și bine stabilite. Toată echipa se testează în fiecare dimineață, înainte de a intra în platoul de filmare. Purtarea măștii este obligatorie, păstrarea distanței atât, în platou cât și în afara lui”.

Cât de dificil este să lucrați cu leii? Ei sunt obișnuiți cu un anumit stil de viață...

„Ținând cont de faptul că pentru mine este primul sezon de Imperiul Leilor, am avut nevoie de o perioadă în care atât leii noi, cât și cei cu vechime, să se obișnuiască, să ne creăm o relație de încredere. Este foarte adevărat că sunt obișnuiți cu un anumit stil de viață, și datoria mea și a echipei este să le oferim condiții de acomodare și servicii cât mai apropiate de confortul cu care sunt ei obișnuiți, mai ales că petrec ore multe la filmări. Din acest motiv, anul acesta am construit o zonă VIP lângă platou”. 

Dacă ar fi să vă gândiți la ultimele proiecte pentru care ați lucrat, care a fost mai solicitant și de ce?

„Fiecare proiect are provocările lui, nu pot să spun care a fost cel mai solicitant, pentru că implicarea mea este diferită de la un proiect la altul. De exemplu, la Masked Singer România efortul era considerabil mai mare, asta pentru că eram singura persoană din echipa de Producție care știa vedetele de sub mască, și atunci toată legătura dintre vedete și restul echipei se făcea prin mine. La Imperiul Leilor este solicitant din punctul de vedere al programului pentru că timpul este cel mai important pentru investitorii noștri și atunci trebuie să fim punctuali și să eficientizăm la maximum timpul”. 

La final, spuneți-le cititorilor de ce nu ar trebui să rateze acest sezon Imperiul Leilor!

„Imperiul Leilor este un show interesant, educațional și orientat spre business. E despre oameni implicați în afacerile lor, despre idei inovative care vor da plus valoare societății în care trăim. Avem antreprenori de succes, afaceri interesante, investiții spectaculoase și cinci investitori experimentați, care ne vor da în fiecare episod o lecție, un pont, un sfat prețios de business.”

Imperiul Leilor – Investește în tine!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni