• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Fondatorii BIKKLA, asaltați de cereri de colaborare după ce au apărut la Imperiul Leilor

Fondatorii BIKKLA, asaltați de cereri de colaborare după ce au apărut la Imperiul Leilor

Fondatorii BIKKLA, asaltați de cereri de colaborare după ce au apărut la Imperiul Leilor

Trei parteneri de afaceri din Harghita se felicită azi pentru că au venit la „Imperiul Leilor”. Afacerea lor cu biciclete electrice de închiriat le-a deschis calea pentru extinderea la care visau.

Balázs István și Balázs Aaron, tată și fiu, au fondat, împreună cu Szakács Botond, BIKKLA, cel mai inovator concept de centru de închiriere a bicicletelor electrice. Cei trei parteneri și-au imaginat că pot vinde centre de închiriere, cu totul, nu doar biciclete individuale. 

Au venit la Imperiul Leilor pentru a atrage o investiție de 140.000 de euro, bani care le-ar fi permis să deschidă încă 7 centre, pe lângă cele 3 pe care le aveau în momentul prezentării. Scopul lor era să extindă afacerea peste tot în lume, în regim de franciză, însă Leii au găsit mai multe puncte slabe. Vezi AICI ce nu le-a convenit investitorilor! 

Doar Mohammad Murad le-a făcut o ofertă concretă, însă nu au fost mulțumiți de procentul solicitat. Au plecat fără investiție, însă pentru cei trei nu a fost un capăt de drum.

Participarea la Imperiul Leilor a fost o foarte bună oportunitate de a ne face cunoscuți. A doua zi după emisiune telefoanele sunau întruna. Toată lumea voia să afle de noi. Iar noi am fost pregătiți”, dezvăluie Balázs Aaron, fondator și CEO BIKKLA.

La mai puțin de o săptămână după difuzarea emisiunii au reușit să contracteze doi francizați.  

Joi, a doua zi după emisiune, chiar pe 1 aprilie, am primit foarte multe solicitări de ofertă pentru franciză. Aproape că am putut să alegem cine să fie primii noștri francizați. Am mers pe ideea să fie relativ aproape de noi și să fie din două arii de business diferite, ca să putem să ne extindem cunoștințele și experiența de business pe o arie mai mare. 

Pe zona de B2C vom porni cu un centru de închirieri de 8 biciclete în Târgu Mureș, cu domnii Sajgó Tibor și Csíki Loránd. Iar pe zona de clienți B2B-corporate am semnat un contract de franciză pentru un centru de închirieri de 12 biciclete, cu managementul Bálványos Resort”, a spus Balázs Aaron, fondator și CEO. 

Trei întrebări pentru fondatorii BIKKLA

Ce ați simțit atunci când ați realizat că nu ați reușit să convingeți investitorii de la Imperiul Leilor să se asocieze cu dumneavoastră? 

Balázs Aaron: „Având în vedere că am primit o ofertă, cred că totuși măcar pe domnul Murad l-am convins. Noi am participat în ideea că, și cu investitor și fără, putem doar câștiga în urma emisiunii. Ceea ce s-a și întâmplat, având în vedere că am reușit să francizăm afacerea.” 

A fost vreun moment în care v-ați îndoit de afacerea dumneavoastră?

Balázs Aaron: „Nu ne-am îndoit de afacere niciodată. Nici în timpul emisiunii, nici în viața afacerii. Dacă ne-am îndoi, cred că ar însemna eșecul.

Ce sfat aveți pentru antreprenorii care nu reușesc din prima să-și ducă businessul la nivelul visat?

Balázs Aaron: „Succesul vine prin muncă și răbdare și nu cred că poți ajunge la nivelul visat din prima. Important este să știi unde vrei să ajungi, să fii flexibil și rapid în decizii, să lucrezi și să faci pași în fiecare zi în față, să-ți atingi țelurile.”

Ce urmează pentru BIKKLA

După ce au lansat cu succes franciza BIKKLA, cei trei parteneri vor deschide un centru de închirieri și în București. În acest sezon, clienții vor putea închiria un număr de 50 de biciclete și vor avea oportunitatea să simtă ce înseamnă aventura BIKKLA în 5 locuri din țară: Lacu Roșu, Borsec, Târgu Mureș, Bálványos (Covasna) și București.

Pe lângă MotherShip (centrul de închirieri de 12 biciclete văzut și în emisiune), am dezvoltat o variantă la fel de spectaculoasă, dar mai mică, pentru 6-8 biciclete. Așa putem să oferim același standard într-o formă mai mică, la un preț mai avantajos”, spune Szakács Botond, cofondator, managing partner.

În acest an, cei trei parteneri urmăresc consolidarea brandului pe plan național și dezvoltarea echipei pentru servirea rețelei de franciză. Din punct de vedere financiar, estimează o creștere de 500% a cifrei de afaceri.

Imperiul Leilor – Invetește în tine!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni