• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos - din bucătăria unui restaurant fast-food la succesul Amazon

Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos - din bucătăria unui restaurant fast-food la succesul Amazon

Povestea incredibilă a lui Jeff Bezos - din bucătăria unui restaurant fast-food la succesul Amazon

Jeff Bezos nu s-a născut miliardar, iar povestea vieții lui e cu adevărat specială.

Jeff Bezos s-a născut Jorgensen, în Alburquerque, New Mexico, pe 12 ianuarie 1964. Când Jeff avea 4 ani, mama lui, în vârstă de doar 17 ani când l-a născut, s-a despărțit de tatăl său biologic, Ted Jorgensen, proprietar al unui magazin de motociclete, și s-a căsătorit cu Mike Bezos, care l-a adoptat pe Jeff și i-a oferit numele său de familie.

Familia lui Jeff Bezos s-a mutat în Houston. Miliardarul a fost pasionat de tehnologie încă din copilărie, iar o invenție amuzantă a sa a fost unsistem de alarmă care îi ținea pe frații lui la distanță de camera sa. A fost un elev silitor și a terminat liceul ca șef de promoție. În timpul liceului s-a angajat la bucătăria unui lanț de restaurante fast-food.  

A absolvit Princeton, licențiat în Inginerie Electrică și Automatică, și a fost curtat de multe companii de renume. A lucrat în domeniul telecomunicațiilor, apoi s-a mutat în industria bancară și, ulterior, aflând că internetul creștea cu 2.300% pe an, s-a gândit să-și pornească propria afacere. În 1993 și-a dat demisia și a pus bazele unei librării online în garajul casei sale, cu un împrumut de 700.000 de dolari de la părinții săi.

Chiar dacă la început a fost chiar și el sceptic, Amazon a ajuns un adevărat success, iar în 2017 Jeff Bezos a fost desemnat cel mai bogat om din lume. Potrivit Forbes, în prezent, averea lui Jeff Bezos se ridică la 183 de miliarde de dolari.

Criza COVID a fost un moment de creștere majoră pentru Amazon. Compania a crescut cu 68 de miliarde de dolari în 2020, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Totuși, iubirea i-a mai luat ceva din avere. Jeff Bezos a fost căsătorit timp de 26 de ani cu Mackenzie Scott, femeia care i-a dăruit patru copii. Din păcate, cei doi au divorțat în 2019, iar dezvăluiri ulterioare au scos la iveală o relație extraconjugală cu o prezentatoare TV. În urma divorțului, Macknezie Scott a primit o parte considerabilă din averea miliardarului și a devenit a patra cea mai bogată femeie din lume, cu o avere de 38 miliarde de dolari.  

Sursă foto: Shutterstock


Imperiul Leilor se pregătește pentru al doilea sezon în România, iar antreprenorii dispuși să împărtășească din experiența lor de business sunt Dan Șucu (Mobexpert), Cristina Bâtlan (Musette), Dragoș Petrescu (City Grill), Mohammad Murad (Phoenicia Group) și Bogdan Micu (Alpin Holding Corporation). 

Imperiul Leilor – Investeşte în tine!

Intră în comunitatea noastră de Facebook și Instagram pentru a afla primul tot ce e nou!

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni