• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Cristian Cîrloganu nu l-a impresionat deloc pe Dragoș Petrescu: „Vise, domnu’ Cristi”

VIDEO Cristian Cîrloganu nu l-a impresionat deloc pe Dragoș Petrescu: „Vise, domnu’ Cristi”

Când mai toți tinerii consumă băuturi acidulate și energizante, el speră să-i convingă să o dea pe ceai. Cristian Cîrloganu a dezvoltat un produs care se vinde foarte bine peste Ocean și e sigur că piața românească va răspunde pozitiv.

Cristian Cîrloganu are 31 de ani și a descoperit elixirul vieții. Nu e glumă, fiindcă exact așa este supranumit ceaiul Kombucha, cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, cu rol în întărirea sistemului imunitar și detoxifiere și suport pentru digestie.

Tânărul a luat un remediu antic folosit în cultura chineză tradițională și l-a transformat în ceai fermentat natural cu ajutorul unei ciuperci speciale.

Compania sa, Tonic Blend Kombucha, vrea să devină liderul pieței de băuturi sănătoase din România și să se extindă la nivel european. Are nevoie de 300.000 de euro pentru achiziția de echipamente automatizate de producție și pentru a investi în marketing și vânzări. 

Lansat în iunie 2020, produsul său s-a vândut în 16.000 de bucăți (sticle) în primul an. Dragoș Petrescu, cel mai critic investitor din Imperiu, spune că e o nimica toată.

Cristian Cîrloganu – evaluare greșită a afacerii?

Antreprenorul a fost luat la rost și de Dan Șucu, care l-a acuzat că face aceeași greșeală pe care o comite orice începător: își evaluează afacerea la o sumă colosală – 1,2 milioane de euro, deși nu a avut până acum un rulaj care să se aproie măcar de jumătatea acestei sume.

Mai mult, Dragoș Petrescu i-a explicat că afacerea sa are mai multe bariere logistice care îl va împiedica să facă profit: perisabilitatea produsului, incapacitatea de a livra la timp, dar și bariere care țin de lipsa de interes pentru produs, diferența mică dintre costul de producție și prețul de vânzare etc. 

Fondatorul City Grill Group i-a sugerat să se mai gândească dacă vrea să continue cu acest business.

La fel de critică a fost și Cristina Bâtlan, care a subliniat marea problemă a afacerii sale: transportul în condiții de temperaturi scăzute, care îl costă prea mult pentru a fi profitabil.

Sebastian Dobrincu a avut o părere diferită de cea a colegilor săi din platou. „M-aș oftica foarte tare să pleci de aici cu mâna goală. Ți-am pregătit o ofertă mult mai realistă”, a spus tânărul investitor.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni