• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Dan Șucu, impresionat de entuziasmul unor elevi de liceu cu spirit de antreprenori

VIDEO Dan Șucu, impresionat de entuziasmul unor elevi de liceu cu spirit de antreprenori

Nu și-au dat încă Bacul, dar visează deja la o lume mai bună. Raluca Adam și Alexandru Radu i-au surprins pe finanțatori cu invenția lor revoluționară.

Cei doi elevi de liceu au venit cu gașca la Imperiul Leilor să le prezinte investitorilor Smart Dash Kart, căruciorul inteligent care scanează și cântărește produsele din magazin. A fost o muncă de echipă, pornită de la ideea unui coleg. Cei doi tineri spun că oricine folosește căruciorul lor nu mai trebuie să stea la coadă. Produsele sunt scanate automat, iar plata se poate face pe loc, cu ajutorul unui POS.

Nu dețin încă o firmă, însă sunt gata să cedeze 26% din acțiuni, în schimbul a 150.000 de euro. Banii sunt necesari dezvoltării unui prototip, pe care să-l prezinte rețelelor de supermarketuri, pe care le vor drept clienți.

Echiparea unui cărucior este 470 de euro, cost de producție considerat de lei cam mare. Totuși, Dan Șucu s-a declarat impresionat de dorința lor de a schimba lumea în care trăiesc. Fondatorul Mobexpert le-a propus o investiție, sub formă de ajutor, pentru a-și putea duce la bun sfârșit proiectul de realizare a 20 de coșuri, gata utilate, pentru a testa produsul în magazine. „După ce veți valida ideea, veți decide mai departe ce vreți să faceți”, le-a spus omul de afaceri.

Cristina Bâtlan s-a oferit și ea să susțină proiectul, la fel și Sebastian Dobrincu, care s-a angajat să acopere jumătate din costurile de realizare a prototipului de coș. Mai mult, le-a promis ajutor pentru a-și duce la bun sfârșit și alte proiecte pe care le au.

Este complet anormal ca copii de o asemenea valoare să nu fie ajutați”, a spus la final Dan Șucu.

Avem nevoie de oameni care sunt dispuși să creeze de la zero, să dezvolte infrastructura, să creștem societatea împreună”, consideră Sebastian Dobrincu.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni