VIDEO Filip Baschir, tânărul care are un plan de salvare a pădurilor României

Toate poveștile bune încep cu „A fost odată”. Dar, oare, toate sunt la fel? Poate garanta cineva că vor avea un final fericit? Filip Baschir spune că depinde de implicarea fiecăruia dintre noi.

Tânărul de 32 de ani a fost martor tăcut al defrișărilor de pădure din localitatea natală. După ani în care a învățat ce rol important au suprafețele împădurite la creșterea calității vieții noastre, Filip Baschir a văzut cum totul se duce de râpă din cauza lăcomiei exploatatorilor din domeniul forestier.

În august 2020 a fondat Muma Pădurii, o afacere socială cu scopul declarat de a replanta ceea ce se pierduse până atunci din pădurile României. A cooptat în echipă persoane cu dizabilități sau provenite din medii defavorizate care voiau să muncească și să fie utile celor din jur.

Împreună au împletit brățări, pe care le-au vândut în țară pentru a asigura un loc de muncă celor care i s-au alăturat în acest demers nobil. O parte din încasări (20%) a fost direcționată pentru cumpărarea de puieți de arbori și acțiuni de plantare. Din 8.000 de brățări vândute până acum au reușit să planteze peste un hectar de pădure. E puțin, dar totuși mult.

Cea care i-a fost alături în tot acest timp a fost mama lui, Carmen Baschir. Din nefericire, femeia s-a îmbolnăvit de cancer și, din câte se pare, medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de recuperare. Însă, tragedia familiei i-a adus mai aproape și a demonstrat cât de puternică e relația dintre ei. Dr. Wargha Enayati i-a oferit ajutor medical.

Nu putem alege cursul vieții, dar putem alege atitudinea cu care ne prezentăm în fața acestor schimbări. Asta e o chestie prin care mama e o campioană”, a spus tânărul, care a venit la Imperiul Leilor pentru a convinge măcar un finanțator să investească 50.000 de euro în afacerea lui.

Leii au ales să plaseze o comandă de brățări, în valoare de 50.000 de euro, gest prin care, practic, Filip a obținut finanțare fără să cedeze acțiuni din companie.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni