VIDEO Florin Irimescu, antreprenorul care creează peștele pentru sushi

Pescuitul excesiv este o realitate a vremurilor noastre și, în final, va duce la ceea ce organizațiile de mediu vorbesc de ani buni: dispariția peștelui. Florin Irimescu a găsit o modalitate de a salva fauna mărilor și oceanelor.

Florin Irimescu este inginer silvic de meserie, însă cu multă experiență în antreprenoriat. A deținut o companie de taxi, una de consultanță și o afacere cu gofre. De șase ani activează în turism și deține o pensiune, pe lângă compania de procesare a peștelui ecologic.

În 2021 a dezvoltat o afacere care pare de viitor: producția de pește vegan. Bluana este brandul sub care produce carne de pește folosind principiile bucătăriei moleculare – recompunerea unor preparate – și tehnologia de imprimare 3D.

Are nevoie de 100.000 de euro pentru a-și dezvolta afacerea cu pește proaspăt pentru sushi, folosind aceste metode alternative de aprovizionare cu materie primă.

Conform celor declarate de el, afacerea sa din turism generează un profit considerabil, însă leii nu au înțeles de ce nu investește tot ce are în ideea sa de a crea un produs care face bine mediului. Totuși, patru dintre investitori au fost interesați să se asocieze cu el pentru a crea cel mai revoluționar produs al momentului.

Negocierea a fost intensă, iar Florin Irimescu a fost nevoit să accepte să cedeze 24% din acțiuni pentru 100.000 de euro.

Nici nu știu cum am reușit să-i conving pe lei, pentru că la un moment dat păreau total neconvinși (sic!). Probabil că ideea a fost mai puternică decât prezentarea mea”, a spus antreprenorul la final.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni