• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Ludmila Corlăteanu, designerul care a avut puterea de a o lua de la capăt. „Eu cred în tine”

VIDEO Ludmila Corlăteanu, designerul care a avut puterea de a o lua de la capăt. „Eu cred în tine”

VIDEO Ludmila Corlăteanu, designerul care a avut puterea de a o lua de la capăt. „Eu cred în tine”

Ludmila Corlăteanu este un nume cunoscut în lumea designului vestimentar de la noi. După nouă ani în care și-a construit un brand de succes, a avut parte de un eșec răsunător. Cum s-a reinventat în pandemie.

Ludmila Corlăteanu este din Republica Moldova. În 2008, în plină criză economică, a început o afacere cu ținute elegante, de seară, pe care le vindea la export, în țările din Orientul Mijlociu. Afacerea a fost un succes, iar în 2017 ajunsese la vânzări de 600.000 de euro. Apoi totul s-a năruit, iar declinul a fost amplificat de pandemie.

Am rămas cu 5.000 de euro în cont și nu știam ce să fac. Aveam trei angajați, i-am concediat și am închis atelierul”, a dezvăluit creatoarea de modă la înscrierea în emisiune. Totuși, a reușit să se reinventeze în pandemie, într-o perioadă în care mai nimeni nu pornește afaceri de la zero. 

În aprilie 2020 a creat brandul Milla Milla, sub care realizează și vinde rochii inspirate din moda anilor ’50, perioadă care o fascinează. În primul an a avut vânzări de 30.000 de euro, iar în 2021 de 140.000 de euro. Cifrele au impulsionat-o să vină la Imperiul Leilor să atragă o investiție de 50.000 de euro, pentru a-și spori vânzările și a ajunge pe piața europeană.

Leii și-ar recupera investiția în circa trei ani, spune Ludmila, care a investit peste 100.000 de euro în afacerea ei. Banii au provenit dintr-un credit bancar și un retur de TVA de la stat, grație afacerii anterioare.

Cristina Bâtlan, care o cunoaște pe Ludmila, i-a oferit ajutorul pentru a-și atinge obiectivele, considerând că nu merită să piardă 25% din firma ei pentru un sfat pe care îl poate primi gratuit. „Eu cred în tine. Tu, cu rochiile astea, faci ca femeile să arate foarte bine și să se simtă bine”, i-a transmis investitoarea. 

Sebastian Dobrincu i-a oferit suport tehnic pentru îmbunătățirea performanței platformei online prin care ea își vinde produsele, dar nu a investit în businessul ei.
 

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni