• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Monica Țărmure și Valentin Filip au creat Investory, un joc pentru educația financiară a copiilor

VIDEO Monica Țărmure și Valentin Filip au creat Investory, un joc pentru educația financiară a copiilor

Educația financiară ar trebui predată în școli, pentru a-i familiariza pe copii cu concepte de bază referitoare la rolul și modul de circulație a banilor. În lipsa lor, cei mici învață aceste lucruri de pe diverse platforme independente, neoficiale.

Monica Țărmure și Valentin Filip vor să schimbe asta și să-i ajute pe copii să deprindă, în joacă, noțiuni esențiale despre cum se câștigă, investesc și se pierd banii. Ei au creat jocul Investory, disponibil pe dispozitive mobile, în care cei mici sunt provocați să ducă la îndeplinire mai multe misiuni. 

Pe parcursul probelor, ei învață lecții importante despre economisire, investiție, risc și câștiguri. Finanțatorii de la Imperiul Leilor au testat jocul, iar Sebastian Dobrincu a fost primul care a terminat o misiune.

După ce s-au distrat, investitorii au pus pe tapet adevăratele probleme ale afacerii. În primul rând, evaluarea pe care antreprenorii au făcut-o (de 2,5 milioane de euro) nu este realistă, de vreme ce anul trecut au încasat 1.250 de euro din joc. În al doilea rând, Monica și Valentin nu mai dețin în propria firmă decât 45% din acțiuni. Restul de 55% a fost vândut, la debutul afacerii, mai multor investitori, în schimbul a 300.000 de euro.

Leii consideră că acești finanțatori au prea multe acțiuni în firma lor pentru ca ei să poarte negocieri cu acționarii minoritari.

Monica Țărmure și Valentin Filip au plecat fără investiție.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni