VIDEO Nancy Nemeș, românca vizionară care a lucrat la Microsoft și Google

VIDEO Nancy Nemeș, românca vizionară care a lucrat la Microsoft și Google

Să o descrii pe Nancy Nemeș în câteva cuvinte este o misiune imposibilă. De aceea e bine să lași munca ei să vorbească. Românca, plecată de mulți ani din țară, a contribuit decisiv la crearea unor tehnologii folosite de noi toți azi, în perioada în care lucra pentru Microsoft și Google.

Nancy Nemeș este nepoata lui Dumitru Bagdasar, medicul care a pus bazele școlii românești de neurochirurgie. Părinții ei, tot medici, au încurajat-o să dea la Medicină și să se specializeze în Stomatologie. După ce a picat de două ori, a plecat din țară ca să nu mai fie nevoită să repete experiența. 

Așa a călătorit în Germania, Italia, Franța și SUA, unde a îmbrățișat domeniul tehnologiilor inovatoare.

Fondatoare a companiei Metaepic, Nancy Nemeș a venit la Imperiul Leilor împreună cu partenerul ei german, Dieter Schule, pentru a le propune finanțatorilor să investească 100.000 de euro în Serenity.tech. Aplicația lor pune la dispoziție o platformă automatizată de recomandări de cursuri de machine learning (învățarea automată) și de inteligență artificială.

Sebastian Dobrincu, care activează în domeniu, nu a fost impresionat deloc de produsul lor și a apreciat că afacerea pe care o au acum nu valorează un milion de euro, cum pretind ei. Nancy Nemeș nu a putut convinge leii să investească în afacere, însă CV-ul ei este impresionant.


Carte de vizită Nancy Nemeș

Nancy Nemeș este fondatoarea platformei #humanAIze, a companiei Metaepic și a startup-ului digital Nemeș Ventures. Aflată în SUA, românca a creat o comunitate globală interdisciplinară de experți în inteligență artificială, prin intermediul căreia intenționează să permită accesul a peste 20 de milioane de oameni la inteligența artificială.

Până în octombrie 2018, românca a ocupat funcția de manager general al departamentului de Vânzări Hardware și Parteneriate din cadrul Google, în regiunile DACH (Germania, Austria și Elveția) și Benelux (Belgia, Țările de Jos și Luxemburg).

Din această poziție, ea a contribuit la stabilirea unei zone strategice cheie pentru Google, crescând și dezvoltând o echipă uimitoare și aducând produse revoluționare pe piață, cum ar fi Pixel, un smartphone alimentat de inteligență artificială, sau dispozitivul de recunoaștere a vocii Google Home, bazat pe Google Assistant. 

Anterior, Nancy Nemeș a lucrat 15 ani la Microsoft, conducând IOT la începuturile sale. IOT, sau Internet Of Things (Internetul obiectelor), este un concept ce presupune folosirea internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte.

Premiată de Bill Gates

De-a lungul carierei, Nancy Nemeș a fost distinsă cu diverse premii, dintre care unul de care este deosebit de mândră este legat de o lucrare scrisă pentru inițiativa Think Week a lui Bill Gates. 

În următorii ani, Nancy speră să facă un salt semnificativ în a ajuta milioane de femei să înțeleagă și să folosească inteligența artificială pentru a beneficia de ea în viața lor personală și profesională. Scopul ei este să ajute femeile să fie câștigătoarele erei digitale.

Antreprenoarea este implicată în activități caritabile în România, cu accent pe sprijinirea copiilor, animalelor de companie și azilurilor. Nancy Nemeș vorbește fluent șase limbi și iubește câinii.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni