• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Nomin Damdin, femeia din Mongolia care îi învață pe copiii români să gândească în stil japonez

VIDEO Nomin Damdin, femeia din Mongolia care îi învață pe copiii români să gândească în stil japonez

A venit în România pentru studii, dar s-a hotărât să rămână după ce s-a îndrăgostit. S-a căsătorit cu un român și a făcut trei copii. Nomin Damdin este originară din Mongolia și are o afinitate pentru educația japoneză.

Nomin Damdin (41 de ani) este fondatoarea centrelor de educație Nomin Jyuku, care folosesc metode inedite pentru a cultiva atenția și a stimula inteligența copiilor. Femeia este master trainer în soroban și aritmetică mentală japoneză și cea care a introdus aceste tehnici în România, în urmă cu șase ani.

A luat această decizie după ce a observat că școala românească pune prea mult accent pe memorare și reproducere, și mai puțin pe creativitate. În prima zi de cursuri a avut 8 copii, pentru ca în doi ani să aibă peste 500 de cursanți. Unul dintre ei, Theodor Marcu, a luat Golden Buzz la Românii au talent în februarie 2020.

Însă cel mai bun cursant al centrelor Nomin Jyuku este Antonia Popescu Burchi care, în februarie 2022, a devenit campioană la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală pentru copii din Dubai.

Ambii au oferit o demonstrație la Imperiul Leilor. Vezi VIDEO mai sus! 

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni