VIDEO Papanașu, afacerea cu gust a lui Cristian Biriș. Și-au găsit leii nașul?

Când există cerere pe piață, succesul în afaceri e aproape garantat. Românilor le plac la nebunie papanașii, așa că de ce să nu meargă?

Cristian Biriș (31 de ani) a fost angajat mai toată viața lui. A lucrat în HoReCa, unde a învățat cum se construiește un business în acest domeniu. În 2018 a decis să încerce o afacere cu mâncare, iar papanașii au fost alegerea firească. Românii îi iubesc, pur și simplu.

Cu 50.000 de euro, atrași de la o bancă printr-un program de susținere a startup-urilor, tânărul a cumpărat trei tonete complet echipate pentru prepararea papanașilor. Brandul Papanașu e destul de cunoscut la Toplița, localitatea de baștină, însă antreprenorul vrea să se extindă la nivel național.

Caută o investiție de 100.000 de euro, pentru care e dispus să cedeze 40% din acțiuni. În planul lui figurează accesul la cele mai importante zone turistice, iar pe termen mediu și lung să dezvolte afacerea în franciză.

Cu două rulote și patru angajați a vândut peste 12.000 de papanași. Anul trecut, în trei luni de vară, a încasat 100.000 de lei din vânzarea papanașilor. Suma nu i-a impresionat pe lei, care nu au văzut posibilitatea de a face profit alături de Cristian.

Însă, Dr. Wargha Enayati i-a oferit șansa de a expune o rulotă în fața clinicii sale. Dan Șucu consideră că antreprenorul poate împrumuta bani din bancă pentru a-și finanța afacerea, dacă chiar are încredere în ea. Astfel poate rămâne acționar majoritar. Dragoș Petrescu nu vede profit în afacerea lui, care are foarte multe cheltuieli pentru a funcționa.   

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni