VIDEO Raluca și Anton Balint, creatori de terarii din sticlă reciclată

Dintre toate ideile grozave pe care le ai într-o viață, câte dintre ele pot ajunge afaceri de succes? Ai fi surprins să afli rezultatul. Întrebați-i pe Raluca și Anton Balint, doi tineri care erau la fel de sceptici până să fie loviți de oportunitate.

Știi că ești pe drumul cel bun spre o afacere de succes dacă ai un produs sau un serviciu cerut de un grup mai mare sau mai mic de oameni. Raluca și Anton Balint n-au știut asta de la început pentru că totul a debutat atipic. Într-o zi au descoperit într-o pădure de lângă Sibiu un morman de deșeuri din sticlă și și-au zis că materialul acela poate fi refolosit.

Așa că s-au apucat să construiască terarii, vase din sticlă pentru decorațiuni. Au făcut 20 de bucăți și tare le-au mai plăcut. Apoi s-au gândit să încerce să facă 200, apoi 2.000 de bucăți. Astfel a luat naștere Greenarium, spun ei, cel mai mare producător de vase de terarii din România, realizate prin tehnica de vitraliu.

Principiul este simpu: clientul primește acasă un kit de sticlă reciclată și plante, cu ajutorul căruia își poate asambla propriul terariu. La Imperiul Leilor au cerut 50.000 de euro, în schimbul a 20% din afacerea lor, însă Dan Șucu a vrut mai mult: 49% din business. 

Cei doi soți au acceptat, mai ales că investitorul a fost de acord să-și reducă procentul deținut în firma lor după ce-și recupereacă investiția.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni