VIDEO Robert Topai ne învață ce să facem cu deșeurile menajere

Primul pas în a deveni antreprenor este să-ți imaginezi cum ar fi viața ta pe cont propriu. Nu e totul roz. Robert Topai (31 de ani) a riscat și s-a aventurat „pe teren minat”, fiindcă și-a dorit să fie propriul lui șef.

După ce a învățat grădinăritul de la tatăl lui, Robert a dezvoltat o pasiune pentru creșterea râmelor. Dacă cei mai mulți dintre noi văd în ele momeală pentru pești, Robert le-a pus la muncă pentru a dezvolta o afacere de viitor. 

A început cu un pumn de râme, acum poate oferi câte zece râme oricărui român. „Darwin spunea că fiecare gram de pământ a trecut cel puțin o dată prin gura unei râme. Tot verdele din jur se datorează lor”, a spus antreprenorul pentru a sublinia rolul important al acestor vietăți în viața noastră. 

În prezent, antreprenorul produce dispozitive de reciclare a deșeurilor menajere, resturi pe care le transformă în compost.

Materia rezultată e folosită ca fertilizator natural pentru terenuri agricole sau combustibili ecologici. Antreprenorul îi și învață pe cei care îi cumpără produsele să realizeze propriul compost acasă.

A venit la Imperiul Leilor să ceară o investiție de 50.000 de euro, pentru 15% din acțiuni, ca să-și poată dezvolta businessul. Leii nu au fost convinși că Robert poate gestiona acest business și că, prin vânzarea de echipamente pentru compost, poate dezvolta această afacere. 

Dragoș Petrescu a văzut, totuși, ceva în el. Și i-a făcut o ofertă. Dar și Dan Șucu a vrut să se asocieze, iar oferta lui a fost mai bună: 10.000 de euro în acțiuni (10%), 40.000 de euro sub formă de împrumut. Cum a primit, oare, Robert propunerile?

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni