• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • VIDEO Și-a dedicat viața alimentelor fără gluten după ce era să moară din cauza acestei proteine

VIDEO Și-a dedicat viața alimentelor fără gluten după ce era să moară din cauza acestei proteine

Daniela Alecse (48 de ani) a ajuns la momentul marilor decizii atunci când un diagnostic medical a pus-o în fața unei realități șocante. Putea muri dacă nu își schimba complet regimul alimentar.

Daniela Alecse a fost agent de asigurări, domeniu în care a lucrat din 1998. Este căsătorită de 25 de ani, are o fiică de 15 ani și un fiu de 21 de ani. În 2015 a făcut un control medical și i s-a spus că ar putea avea cancer gastro-intestinal. Abia după câteva luni de controale amănunțite a aflat că suferea de boala celiacă, o afecțiune cauzată de intoleranța la gluten.

Din acel moment, ea nu a mai putut intra în niciun restaurant din România, din cauză că nu găsea preparate special concepute pentru afecțiunea ei. Nici azi nu gesești prea multe localuri cu mâncare care are ZERO gluten.

Atunci a decis pornească propria afacere cu mâncare fără gluten. Dar ce e glutenul? Este o familie întreagă de proteine de origine vegetală, care se găsesc în special în grâu, secară, orz, dar și alte cereale.

A deschis L’Amande, prima cofetărie/patiserie din România cu produse fără gluten. Afacerea merge bine, fiindcă există cerere în rândul românilor cu acest fel de intoleranță. Recent a inaugurat o locație în franciză, la Bacău, însă are nevoie de 250.000 de euro pentru a se extinde în nordul Capitalei. Laboratorul ei din București e mic și nu face față comenzilor.

Cristina Bâtlan a intervenit și a tras concluzia că nu e o modă, ci o nevoie de a consuma alimente fără gluten.

Povestea ei de business e frumoasă, însă cifrele nu sunt impresionante. Leii sunt de părere că și-a evaluat afacerea la o sumă prea mare, însă ea crede că își poate crește vânzările de cinci ori.

Dragoș Petrescu a fost de acord să-i fie client și i-a promis că îi face loc în meniul restaurentelor sale. Cristina Bâtlan e interesată să intre în acționariat și a cerut 50% din business. Daniela Alecse a negociat cu fondatoarea Musette și a obținut următoarele: 250.000 de euro pentru 49% din acțiuni, urmând ca investitoarea să rămână cu 30% din business după ce-și recuperează investiția.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni