VIDEO Tinerii care vor să devină milionari în euro din afacerea cu jocuri online

Dacă ar fi după ei, cei mai mulți adolescenți și-ar petrece toată viața în mediul online. Circa 8 milioane de români chiar se joacă pe calculator, în mod regulat, motiv pentru care acest obicei este speculat la maximum de antreprenorii din industria de gaming.

Cătălin Preda și Mihai Neda sunt doi tineri antreprenori care se știu din liceu. Atunci au intrat prima oară în afaceri, punând bazele unei firme de organizat evenimente. După absolvire au început să se ocupe de organizarea de baluri ale bobocilor, însă acum sunt în fața leilor din alt motiv.

Fiindcă sunt pasionți de jocurile video, cei doi au fondat Infinite Gaming, un club profesionist de e-sports. Circa 8 milioane de români se joacă în mediul online, însă „doar” 2,5 milioane sunt entuziaști și au echipamente profesioniste. Lor li se adresează afacerea pe care au pus-o pe picioare.

În 2020 au creat o echipă cu care au participat la un turneu League of Legends, organizat de Cluj-Napoca, pe care l-au câștigat.

Îmi păreți foarte simpatici, dar și nesuferiți, în același timp”, le-a transmis Dan Șucu.

Tinerii au venit la Imperiul Leilor pentru a atrage o investiție de 250.000 de euro. Vor să deschidă un club de jocuri online, profesionist, găzduit într-o casă special amenajată pentru ca echipa să se antreneze pentru competiții de e-sports. Totodată, intenționează să deschidă un club de producție profesional.

Cu banii leilor preconizează că vor ajunge la o cifră de afaceri de un milion de euro în patru ani, pentru ca în șase ani să depășească 3 milioane de euro. În acest moment, piața de gaming și e-sports este uriașă, cu mare potențial de dezvoltare în viitorul apropiat și mediu. Însă, finanțatorii vor să știe cum pot accesa ei bani din această piață, astfel încât să aibă profit de împărțit cu leii.

Dr. Wargha Enayati se declară total împotriva acestei idei de afacere, iar motivul este destul de clar.

Noi încercăm să-i învățăm pe adolescenți să meargă împotriva curentului. Să aibă păreri proprii. Această mișcare este antisocială. Trebuie să găsim soluții să ieșim din mlaștina asta, în care ne scufundăm din ce în ce mai mult. Și orice ne ajută să ieșim… acolo mă găsiți”, le-a spus dr. Wargha Enayati.

Urmăriți emisiunea Imperiul Leilor pe VOYO!

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni