• Emisiuni
  • Imperiul Leilor
  • Tiberiu Stoian, secretul succesului la Imperiul Leilor: „Antreprenorii cu experiență nu sunt impresionați de show”

Tiberiu Stoian, secretul succesului la Imperiul Leilor: „Antreprenorii cu experiență nu sunt impresionați de show”

Tiberiu Stoian, secretul succesului la Imperiul Leilor: „Antreprenorii cu experiență nu sunt impresionați de show”

A venit la „Imperiul Leilor” cu cifre exacte, proiecții realiste și cu experiența a peste 20 de ani de business. A plecat cu promisiunea unei investiții de un milion de euro și cu un LEU de carieră lângă el. Tiberiu Stoian mărturisește cum a câștigat încrederea investitorilor.

Crede că afacerile nu se fac cu spectacol, dar, totuși, a intrat în platoul emisiunii asemeni unui pugilist care aventurează în ring pentru lupta vieții sale. Tiberiu Stoian l-a convins pe Dan Șucu să investească un milion de euro în schimbul a 25% din afacerea sa și spune că acesta este un moment de cotitură în existența sa de antreprenor.

Omul de afaceri de 43 de ani dezvăluie în acest interviu cum a reușit să impresioneze la Imperiul Leilor și ce alternative avea dacă nu obținea finanțare de la LEI.

Cum ați gestionat momentul în care ați primit oferta financiară din partea domnului Șucu? Ați părut foarte surprins de interesul ridicat al investitorilor

„Momentul a fost un mix interesant: emoție, curiozitate, bucurie, imagini din viitorul fabricii noastre care se derulau cu repeziciune în fața ochilor, viitor care poate fi influențat de deciziile care urmau a se lua în secundele următoare! Am experimentat rar astfel de senzații tari. Prima dată – când s-a născut prima mea fetiță, moment care a reprezentat deopotrivă un moment special, atât în viața mea privată de soț și tată, dar și în activitatea mea profesională, ale cărei satisfacții au trecut instantaneu în plan secund. 

A fost un moment unic pe care ar merita să-l experimenteze cât mai mulți antreprenori, în special la începutul carierei, senzație care fără îndoială ar putea energiza pe termen foarte lung evoluția lor profesională.”

Ce vă apropie de Dan Șucu și cum vedeți colaborarea în viitor?

„Mi-a fost dificil să fac o alegere în platou imediat după momentul în care am primit propuneri de colaborare de la doi dintre cei cinci investitori. Toți sunt, fără excepție, antreprenori de mare calibru, pe care îi respect foarte mult și pe care îi consider, alături de alți oameni de afaceri români de succes, etaloane ale antreprenoriatului autohton. 

Am considerat în final propunerea domnului Dan Șucu ca fiind câștigătoare, în special ca urmare a extraodinarei expertize pe care domnia sa o are în domeniul producției industriale. Consider că pe termen mediu și lung, a-l avea în preajmă reprezintă pentru mine o mare oportunitate, de a-l transforma într-un mentor și de a asimila cât mai multe abilități profesionale. 

Eu și domnul Șucu avem interese și obiective comune, domnul Șucu înțelegând rapid oportunitatea de a investi, acum și nu mai târziu, în domeniul producției de ambalalaje fabricate din hârtie și prietenoase cu mediul. Din acest considerent, sunt ferm convins că ne așteaptă o evoluție accelerată și sănătoasă deopotrivă. Mai mult, chiar dacă nu am avut ocazia anterior să îl întâlnesc, cred că există și o chimie care ne va permite să petrecem timp de calitate împreună, punând la cale noi proiecte interesante în domeniul nostru de activitate.”

Iată momentul mai jos!

 

Ce credeți că i-a convins pe LEI să vă facă oferte de asociere? Ați mai întâlnit genul acesta de încredere în business?

„Faptul că am fost eu carismatic?? (râde) Glumesc! Antreprenorii cu multă experiență, așa cum este cazul domniilor lor, nu sunt impresionați de show, ci de aspecte mult mai pragmatice, cum ar fi de pildă randamentul potențial al unui business, perspectivele domeniului în care se desfășoară activitatea, posibilitățile de scalare pe termen mediu și lung, dar și abilitățile viitorului lor asociat, care trebuie să fi demonstrat deja că are capacitatea de a gestiona, manageria și performa.

În plus, domeniul nostru de activitate este unul foarte atractiv din punct de vedere investițional, ca urmare a creșterii restricțiilor de utilizare la nivel european, și chiar mondial, a ambalajelor poluante. Focusul e acum pe pungi, sacoșe, hârtie pentru ambalat alimente și alte materiale organice prietenoase cu natura. Sunt ferm convins că toți au perceput oportunitatea, însă cel mai probabil domnul Șucu și domnul Petrescu au fost dispuși să se aventureze într-un domeniu deopotrivă foarte atractiv, profitabil, dar care necesită și investiții pe măsură.”

Care era alternativa dacă nu reușeați să vă asociați cu cineva la Imperiul Leilor?

„Alternativa ar fi fost să mă ambiționez și mai tare și să demonstrez că activitatea noastră este una viabilă, de mare perspectivă și că merită dezvoltată într-un ritm alert. Concret, aș fi targetat alți potențiali investitori care, dacă ar fi înțeles conceptul, oportunitatea și ar fi avut și disponibilitățile financiare necesare, ar fi venit cu siguranță alături de noi pentru a crește împreună.

Începusem deja să colectez informații cu privire la proceduri premergătoare colaborării cu Bursa De Valori București, în vederea unei emisiuni de acțiuni sau obligațiuni, care de asemenea reprezintă o soluție alternativă de finanțare foarte serioasă. Vom accesa și acest instrument financiar. În concluzie, dacă nu aș fi reușit acum, aș fi reușit cu siguranță în viitorul apropiat!”

În fabrica dumneavoastră puteți produce și alt timp de ambalaj, în afara sacoșelor de hârtie pentru cumpărături?

„Producem multe alte tipuri de ambalaje începând cu hârtie simplă sau multistrat personalizată destinată unităților de retail, pungile destinate ambalării alimentelor proaspete sau materiilor prime din industria alimentară, filme complexe destinate ambalării produselor pulverulente sau granulate, a condimentelor, pungi termorezistente, saci pentru ambalarea furajelor pentru animale și multe alte categorii frecvent solicitate de producători sau de comercianți din tot spectrul economic.”

Fotografii: PRO TV

Imperiul Leilor – Investește în tine!


Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune Imperiul Leilor

Articole pentru emisiune Imperiul Leilor

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni